Het Bedrijf

befre staff

Opgericht in 2007, BeFre is een pionier en specialist in het ontwerpen, produceren en in de handel brengen van herbruikbare, duurzame en milieuvriendelijke zakken, tassen en verpakkingen. De BeFre-tassen zijn allemaal CO2-neutraal gecertificeerd.

Je kunt je tassen personaliseren vanaf 250 stuks en je eigen tas maken vanaf 2.000 stuks.

BeFre beschikt over talrijke milieuverantwoordelijke certificeringen en licenties (CO₂-neutraal, ISO14001, GOTS, FAIRTRADE, Cargo Green Line) en kwaliteitsmanagement (ISO9001).

Het doel van BeFre is om verschillende duurzame en ecologische alternatieven te bieden voor wegwerp- en vervuilende plastic zakken. Ons wens is om onze klanten nieuwe consumptiegewoontes te laten aannemen door dezelfde tas te hergebruiken, waardoor het afval aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien is de herbruikbare tas een ecologisch communicatiemiddel geworden.

BeFre stelt klanttevredenheid centraal in haar prioriteiten door een onberispelijke kwaliteit van de geleverde producten te garanderen. BeFre wordt omringd door professionals met de beste achtergronden op elk gebied: grafisch ontwerper, modelbouwer, logistiek … Hun professionele ervaring en knowhow staan garant voor kwaliteit in alle stadia van de productie.

Onze fabrieken in Europa en Azië voldoen aan alle toepasselijke normen (BSCI, SMETA, enz.). Elk van hen wordt gecontroleerd door onafhankelijke bedrijven.

EcoFriendly certificaten en licenties

Alle door BeFre aangeboden tassen zijn CO₂-neutraal gecertificeerd.

Alleen al in 2019 hebben we maar liefst 713 ton CO₂ gecompenseerd! Dit komt neer op 420 wereldreisen met de auto.

BeFre neutraliseert de impact van de productie en het transport van haar herbruikbare tassen op het milieu door de uitstoot van CO₂ te compenseren.

In samenwerking met CO2logic en Vinçotte, de marktleiders in België, bieden we een unieke ecologische dienst aan op de markt: we labelen onze tassen “CO₂-neutraal”.

BeFre berekent jaarlijks de uitstoot van CO₂ in verband met de verwerking, de productie en het transport van de tassen en compenseert deze door de financiering van verenigingen zonder winstoogmerks waarvan het doel is om de uitstoot van CO₂ te verminderen. Wij financieren een programma voor de herbebossing en een natuurbehoud in Guatemala.

CO2-Logic: Casestudy BeFre
Vinçotte: Validatie van neutraliteit in CO₂
2021 Certificaat

co2neutral

Het GOTS-label (GLOBAL ORGANIC STANDARD) garandeert de biologische kwaliteit van textiel over de hele wereld: teelt van de grondstof, verwerking, bedrukking, verpakking, enz. Het garandeert ook de naleving van sociale en milieunormen in de hele productieketen.

BeFre biedt herbruikbare tassen aan gemaakt met GOTS-gecertificeerde katoen en inkt.

gots

Het FAIRTRADE-label certificeert dat uw tas fair trade is. Dankzij ons certificaat (FLO-ID 21916) garandeert FAIRTRADE de traceerbaarheid van een product vanaf de teelt van het textiel tot aan het eindproduct.

Door de aankoop van een FAIRTRADE-tas kunt u er zeker van zijn dat iedereen die betrokken is bij het productieproces betaald is boven een internationaal vastgesteld tarief dat jaarlijks wordt herzien.

fairtrade

PET (polyethyleentereftalaat), dat bij iedereen bekend is, is het bestanddeel van plastic flessen.

BeFre biedt herbruikbare tassen aan die gemaakt zijn van 80% tot 100% gerecycleerd PET. Een standaardtas is gemaakt van twee gerecycleerde flessen.

rpet

BeFre biedt haar klanten een milieuvriendelijke toeleveringsketen aan.

Met haar partner Sedis Logistics® biedt BeFre innovatieve oplossingen aan in elke fase van de logistiek die de CO2-voetafdruk verkleinen: logistiek platform in de voorhoede op het gebied van hernieuwbare energieën, EURO6-regelgeving voor vrachtwagens, riviertransport, vrachtship van de nieuwste generatie, palletpooling, recyclage van verpakkingen en dematerialisatie van documenten.

Met zijn 9 eco-oplossingen maakt de dienst Cargo Green Line het mogelijk om de uitstoot van CO₂ met 38% te verminderen ten opzichte van conventioneel vervoer.

cargo-green-line
oekotex

Alle elementen (stof, draden, knopen, …) van onze Oeko-Tex STANDAARD 100 gecertificeerde tassen zijn onschadelijk verklaard voor de gezondheid.
Veel stoffen, gereguleerd en niet-gereguleerd, zijn getest en de resultaten gaan verder dan de nationale en internationale vereisten.

iso9001-iso14001

BeFre is ISO9001 en ISO14001 gecertificeerd.

De ISO9001-certificering is de norm voor kwaliteitsmanagement. Het laat zien dat BeFre voldoet aan de eisen van haar klanten en dat kwaliteit centraal staat in haar beloftes.

ISO14001 is de norm voor milieubeheer. Door deze norm bewijst BeFre dat ze alles in het werk stelt om haar activiteiten duurzaam te beheren en om de impact van haar activiteiten op het milieu te verminderen.

2020-2023 gecertificeerd : ISO9001 en ISO14001

iso9001-iso14001

ONS TEAM

Diane Wouters
Diane Wouters

Sales Manager

Laetitia Robin
Laetitia Robin

Sales Manager

Maxime Vanloock
Maxime Vanloock

Sales Coordinator

Adrien Bussière
Adrien Bussière

General Manager